Política 13/05/2015

El jutge del cas Innova imputa un altre regidor de Reus per les pròtesis defectuoses

Marc Arza (CiU) admet al jutge almenys una reunió per intentar que es contractés Traiber

Europa Press
2 min
La primera tinent d’alcalde de Reus, Teresa Gomis, sortint de l’Ajuntament escortada per agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll  a la seu del consistori pel cas Innova.

TarragonaEl jutge del cas Innova ha imputat el regidor de CiU a Reus (Tarragona) Marc Arza en considerar que presumptament va intentar pressionar i arreglar un concurs per facilitar una adjudicació de l'Hospital de Reus a l'empresa de les pròtesis defectuoses, Traiber, situada en el municipi, segons detalla una nova interlocutòria. El 29 d'abril ja van produir-se nou detencions relacionades amb aquest cas, entre elles la de la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor ha declarat aquest dimecres davant del jutge del jutjat d'instrucció 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, que li imputa delictes societaris, falsedat documental, delicte contra l'administració pública, blanqueig de capitals i delictes contra la salut pública. El magistrat ha acordat, com a mesura cautelar, retirar-li el passaport, prohibir la seva sortida d'Espanya i fer-lo comparèixer cada dilluns al jutjat, davant "la gravetat dels fets imputats i l'elevada càrrega penal que se'n pot derivar", i que el cas estigui sota secret de sumari.

El jutge ha constatat l'existència de reunions entre representants de l'Hospital Sant Joan de Reus, de l'Ajuntament i de Traiber per aconseguir que el centre mèdic tornés a contractar aquesta empresa. En la seva declaració com a testimoni, el director de cirurgia ortopèdica i traumatològica de l'hospital va assenyalar "com un dels impulsors de les pressions" Arza, que va assistir a diferents reunions, segons assenyala la interlocutòria.

Per modificar el concurs

A més, existeixen diversos correus electrònics d'Arza a la causa que recullen una activa participació d'aquest regidor, i dels quals el jutge extreu la conclusió que no se seguien les normes de contractació pública i de l'existència d'"un evident intent de modificar el concurs per aconseguir l'adjudicació directa a Traiber".

Segons la interlocutòria, Arza no ha negat en la seva declaració l'existència d'almenys una reunió per intentar que l'Ajuntament contractés de nou Traiber i, quan se li ha preguntat si tenia interès que s'adjudiqués a aquesta empresa el concurs de les pròtesis, s'ha acollit al seu dret a no declarar.

stats