Política 26/06/2020

El ministeri de l'Interior ascendeix el general José Manuel Santiago Marín i el nomena cap de l'estat major de la Guàrdia Civil

Va afirmar que perseguia notícies falses per "minimitzar el clima contrari a la gestió del govern"

Ara
1 min
Captura del general José Manuel Santiago, cap de l'estat major de la Guàrdia Civil, durant la roda de premsa d'aquest diumenge del comitè de gestió tècnica del coronavirus.

BarcelonaEl ministeri de l'Interior ha nomenat el general José Manuel Santiago Marín cap de l'estat major de la Guàrdia Civil, segons ha publicat aquest divendres el BOE. D'aquesta manera, l'executiu espanyol ha ascendit el general, que fins ara ocupava el segon lloc a l'institut armat. Santiago va estar al centre de la polèmica a mitjans d'abril, quan va explicar en plena pandèmia del coronavirus que la Guàrdia Civil perseguia les notícies falses per "minimitzar el clima contrari a la gestió del govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules de Santiago van obligar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a reaccionar atribuint-les a un "lapsus". En la roda de premsa de l'endemà la Moncloa va vetar totes les preguntes relacionades amb aquesta qüestió, que en aquell moment es feien a través d'un xat de Telegram perquè les rodes de premsa no eren presencials. Això sí, durant aquella mateixa compareixença el mateix José Manuel Santiago va defensar el que havia dit el dia abans i va assegurar que no el guiaven ideologies. La resta de membres del comitè tècnic, encapçalats pel doctor Fernando Simón, el van ovacionar amb un aplaudiment.

Els partits de l'oposició, encapçalats pel PP i Vox, van demanar explicacions al govern espanyol i el dijous d'aquella mateixa setmana Marlaska va comparèixer al Congrés. Malgrat tota la polseguera que van generar les paraules de Santiago, ara el govern espanyol ha decidit ascendir-lo, tot i que el general ja ocupava aquest càrrec des de feia uns mesos de manera interina per la jubilació del general que fins ara era el cap de l'estat major, José Luis Arranz.

stats