Política 21/08/2015

Interior critica la "campanya de persecució" del PSOE després d'arxivar-se la denúncia

Fernández Díaz Condemna la "lamentable" actuació dels socialistes i la "instrumentalització de les institucions"

Efe
2 min

MadridEl ministeri de l'Interior ha criticat la "campanya de persecució sistemàtica sense cap fonament real" del PSOE després que la Fiscalia General de l'Estat hagi decidit arxivar la denúncia presentada pel portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, contra el ministre Jorge Fernández Díaz per la seva reunió amb Rato.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del ministeri han manifestat la seva "satisfacció" per la decisió d'arxivar la denuncia i han condemnat la "lamentable" actuació del PSOE en haver presentat la denuncia a la Fiscalia el dijous 13 d'agost, hores abans de la compareixença del ministre al Congrés per explicar els motius de la reunió amb l'expresident de Bankia.

Això suposa, han dit, "una falta de respecte al Congrés i una instrumentalització de les institucions de l'Estat per continuar amb la seva campanya de persecució sistemàtica sense cap fonament real". Per a Interior, ha quedat acreditat que l'objectiu del PSOE "no era conèixer la realitat dels fets, sinó un simple interès partidista per activa conjectures i especulacions, al marge de la veritat". Per això sosté que el principal partit de l'oposició no ha dubtat en presentar una denúncia que "estableix la presumpció de culpabilitat enfront la presumpció d'innocència".

En la denúncia, el PSOE demanava al fiscal que investigués els delictes de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets, en referència a la reunió amb l'exvicepresident del govern espanyol que es va produir al despatx de Fernández Díaz el passat 29 de juliol i que va durar una hora.

El mateix dia que Hernando va presentar a la Fiscalia la denuncia, Fernández Díaz va sol·licitar als serveis jurídics del seu departament que estudiessin la possibilitat d'exercir eventuals accions penals contra el PSOE per una denúncia falsa i d'injúries.

El PSOE ja ha anunciat que té la intenció de seguir demanant explicacions al govern de Mariano Rajoy i ha lamentat que la Fiscalia decideixi "mirar cap a una altra banda".

stats