Política 16/11/2012

El ministeri de l'Interior obre una investigació interna sobre el suposat informe policial que cita 'El Mundo' contra Artur Mas

Fonts del ministeri assenyalen que es vol verificar si existeix aquest informe policial i el seu contingut. També es vol evitar que es filtrin documents com aquest, en cas que existeixi de veritat

Efe
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ahir als passadissos del Congrés.

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat a la policia espanyola que obri una investigació interna sobre la filtració i suposat contingut de l'informe policial publicat aquest divendres pel diari 'El Mundo', que vincula comptes d'Artur Mas i Jordi Pujol a Suïssa amb una presumpta trama de finançament irregular de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del ministeri de l'Interior han explicat que, amb aquesta ordre a la direcció general de policia, el ministre vol verificar si existeix aquest informe policial i el seu contingut, a la vegada que vol evitar que, si és certa l'existència d'aquest document, es produeixin aquest tipus de filtracions.

Segons publica avui 'El Mundo', un "esborrany" de la unitat central de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) sosté que part de les suposades comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del Palau de la Música "s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents".

En aquest sentit, el suposat informe assenyala que aquestes quantitats s'ingressaven a comptes oberts a Suïssa i Liechtenstein controlats per Jordi Pujol i la seva família, i per Artur Mas i el pare del president de la Generalitat.

El president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha assegurat avui en declaracions a RNE que les informacions que el vinculen a ell i a la seva família amb la corrupció i el pagament de comissions a CDC és "un muntatge", i no ha descartat interposar una demanda contra els autors de les informacions.

stats