Política 11/01/2015

Fernández Díaz, a 'El País': "Hi haurà controls a les fronteres encara que calgui modificar Schengen"

El ministre de l'Interior ho defensa en la reunió de ministres de l'Interior d'aquest diumenge a París. Adverteix que "l'amenaça del terrorisme jihadista creixerà"

Ara
1 min
Jorge Fernández Díaz

MadridL'onada d'atemptats jihadistes a França aquesta setmana portarà cua. Així s'entreveu de l'entrevista al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, aquest diumenge a 'El País', en què alerta que si cal es canviarà el tractat de lliure circulació de persones per reinstaurar els controls fronterers: "Hi haurà controls a les fronteres encara que calgui modificar Schengen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz, que aquest diumenge es reuneix a París amb els ministres de l'Interior europeus, assegura que "l'amenaça jihadista creixerà". Per això, en aquesta reunió plantejarà la necessitat de modificar el tractat de lliure circulació de persones. Perquè, segons diu, "la mobilitat que hi ha a la UE facilita que es puguin desplaçar [potencials jihadistes] a qualsevol altre estat i al nostre país". Malgrat això, assegura que "no hi ha motius per a una alarma especial". ¿Vol dir que les modificacions que proposa en benefici de la seguretat van en detriment de la llibertat? "Bé, si està en risc fins i tot el dret fonamental, que és el dret a la pròpia vida... Això fa que hi hagi una tensió entre les llibertats i la seguretat", assevera. I defensa que, arran de l'onada d'atemptats a França, caldrà un "nou equilibri" entre llibertats i seguretat.

stats