La Intersindical-CSC convoca dues hores de vaga general el 21 de desembre coincidint amb el consell de ministres

L'aturada es fa per protestar contra algunes mesures del govern espanyol com ara el decret que facilita el trasllat de seus socials i la reforma laboral

El sindicat independentista Intersindical-CSC ha convocat vaga general el divendres 21 de desembre de 12.30 h a 14.30 h, coincidint amb la reunió del consell de ministres a Barcelona. Fonts del sindicat han explicat a l'ACN que l'aturada es fa per motius econòmics i socials, ja que el govern espanyol no ha retirat el decret del 6 d'octubre que facilita el trasllat de seus socials ni ha retirat la reforma laboral del PP, entre altres coses.

A més, el consell de ministres del dia 21 preveu augmentar el salari mínim interprofessional fins als 900 euros, xifra que la Intersindical-CSC veu insuficient, i advoca perquè sigui de 1.200 euros. D'altra banda, fonts del sindicat recorden que hi ha moltes lleis de contingut social aprovades al Parlament que "segueixen anul·lades". Per tot plegat, i segons han confirmat fonts del departament de Treball, el sindicat ha registrat la convocatòria de vaga.