Política 07/10/2019

La Intersindical ajorna fins al 18 d'octubre la vaga general

Renuncia a fer-la l'11 d'octubre, tal com havia anunciat inicialment

Ara
1 min
PIMEC i CCOO es desmarquen de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la IAC per l'11 d'octubre

BarcelonaLa Intersindical-CSC ha decidit ajornar una setmana la vaga general que havia convocat per a l'11 d'octubre. El sindicat ha decidit fer un preavís per al divendres següent, 18 d'octubre, perquè confia que es donaran millors condicions per mobilitzar els treballadors. Formalment, la vaga està convocada contra la reforma laboral, la igualtat de gènere en el món laboral i l'establiment d'un salari mínim de 1.200 euros, entre més reivindicacions, però a ningú se li escapa que té un evident component de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en el judici per l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és la primera vegada que la Intersindical ajorna una vaga d'aquestes característiques. També n'havia convocada una per al 7 de febrer passat, quan semblava que podia coincidir amb l'inici del judici al Suprem, però finalment la va canviar per al dia 21. El judici va començar finalment el 12 de febrer.

Des de l'alt tribunal encara no s'ha fet pública la data de publicació de la sentència, però nombroses fonts pròximes al Suprem apunten que es farà abans del dia 16, quan es compliran dos anys de presó preventiva en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no s'han sumat a la convocatòria de vaga, tal com va passar per exemple el 3 d'octubre del 2017.

stats