Política 10/07/2019

Investidura fallida i sense candidat a la Comunitat de Madrid

Si no hi ha acord abans del setembre, es repetiran les eleccions

Germán Aranda
1 min
La líder de Podem a l'assemblea de Madrid, Isa Serra, participa al debat d'investidura

MadridEl ple d'investidura de la Comunitat de Madrid s'ha celebrat aquest dimecres a l'Assemblea de manera insòlita: sense candidat a causa de la negativa de Vox a investir la popular Isabel Díaz-Ayuso mentre no es tinguin en compte les seves demandes programàtiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que volem és que no ens demanin un xec en blanc als votants de Vox", ha dit la líder autonòmica del partit d'ultradreta, Rocío Monasterio, que no ha mencionat explícitament l'exigència de signar un acord programàtic a tres, a la qual cosa Ciutadans es nega i que va ser el que va demanar el partit per cedir els seus vots tant a Múrcia com a la Comunitat de Madrid. "No volem ser al govern", ha insistit Monasterio durant la seva participació al ple d'investidura.

La que havia de ser candidata a la presidència, Ayuso, ha proposat una taula de negociació a tres amb Monasterio i el seu homòleg de Cs, Ignacio Aguado, per traçar les bases del nou govern, però el líder de la formació taronja s'hi ha negat, argumentant que amb la reunió que van tenir ahir dimarts per "explicar" l'acord de govern a Vox ja en van tenir prou.

Si els tres partits de la dreta no pacten abans del 10 de setembre (Cs descarta enèrgicament donar suport al socialista Ángel Gabilondo), es repetiran eleccions autonòmiques al novembre.

stats