Política 05/02/2016

Pere Navarro, citat com a investigat pel cas Mercuri

La jutgessa el crida a declarar per la investigació per tràfic d'influències en la concessió d'un canal de TDC a l'empresari Nicola Pedrazzoli

Ara
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

BarcelonaLa jutgessa del cas Mercuri ha citat com a investigat -fins el mes passat s'hauria dit imputat- l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro en la peça en què també va citar el cap de files dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni. És la peça d'aquest gran cas amb epicentre al Sabadell de Manuel Bustos que investiga si Navarro i Collboni, a petició de Bustos van pressionar membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè concedissin un canal de TDT a l’empresari Nicola Pedrazzoli, propietari de Canal Català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro haurà de declarar el dia 24 per tràfic d'influències, segons han confirmat a l'ARA fonts properes al cas. La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció havia demanat a la jutgessa que el cités i el fiscal també s'hi havia mostrat a favor. A banda de Navarro la jutgessa ha citat cinc testimonis més vinculats al Grupo Godó, entre els quals hi ha l'exdirector de 'La Vanguardia' José Antich.

En un comunicat de premsa Navarro ha assegurat que té "l'absoluta convicció" que tant en la seva vida privada com en l'exercici de tots els càrrecs públics ha actuat "en tot moment dins la legalitat". Reconeix que dimecres li van notificar la citació i assegura que té una "total disposició" per col·laborar amb la justícia perquè s'aclareixin els fets "tot esperant que el procés es produeixi amb la màxima celeritat possible".

Tal com va passar amb Collboni, l'exlíder del PSC ha estat citat perquè consta una conversa telefònica amb Bustos en què l'exalcalde de Sabadell li demanava que intervingués perquè l'empresari Nicola Pedrazzoli obtingués un canal de televisió. En aquell moment els Mossos d'Esquadra tenien intervingut el telèfon de Bustos. Tot i això, la policia no té constància de trucades posteriors en què Navarro o Collboni satisfessin les peticions del llavors alcalde de Sabadell.

stats