Política 06/05/2018

Irene Pardo es converteix en la nova presidenta de Noves Generacions

Les joventuts del PP es conjuren per "frenar la intolerància" dels partits independentistes

Efe
2 min
La nova presidenta de Noves Generacions, Irene Pardo, durant la seva intervenció al Congrés d'aquest matí

BarcelonaNoves Generacions (NNGG) de Catalunya, les joventuts del Partit Popular català, han celebrat avui el seu XIII Congrés, en el qual han elegit Irene Pardo com la seva nova presidenta i a partir del qual volen "recuperar la il·lusió" de la ciutadania catalana per "tornar a créixer junts".

En un Congrés celebrat a l'Hotel SB Diagonal Zero de Barcelona, NNGG Catalunya ha escollit Pardo, única candidata a la presidència, amb el 78% de vots a favor, un 7% en contra i un 15% en blanc. "Estem en el millor partit per afrontar les més grans dificultats", ha assenyalat Pardo en la seva intervenció una vegada proclamada presidenta.

La nova presidenta ha apostat perquè les joventuts populars siguin una "corretja de transmissió entre les preocupacions dels joves i aquells que els donen respostes", i ha definit la seva organització com "un grup d'inconformistes, els millors, els més preparats, els que des de la rebel·lia cívica i sense callar lluiten per canviar Catalunya".

"Estarem plantejant la batalla per frenar la intolerància d'uns quants", ha asseverat Pardo en al·lusió a les formacions independentistes, i ha instat els assistents a "tornar l'aire fresc als joves i al conjunt de la societat catalana".

Abans del nomenament de Pardo han intervingut en el congrés la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; el president del PPC, Xavier García Albiol; i el president de NNGG a nivell estatal, Diego Gago.

En la seva intervenció, Montserrat ha agraït a les joventuts dels populars que no hi siguin "per fomentar l'incivisme, com fan les joventuts d'altres partits, sinó per protegir tots els joves". "El nostre compromís estarà sempre amb la democràcia, la llibertat i la unitat d'Espanya", ha asseverat, i ha afegit: "Davant dels que intenten assenyalar-nos i intimidar-nos per pensar diferent i ens consideren súbdits o catalans de segona hi som nosaltres, sempre defensant la llibertat de cadascun dels catalans i espanyols".

La ministra ha assegurat que el PP és "el partit dels principis, els valors i les idees clares", el que representa "la llibertat, la igualtat d'oportunitats i la justícia social". Montserrat ha criticat que, "mentre l'esquerra intenta vendre que ells representen els joves, obliden que ells els van abandonar i els van deixar a la cuneta", en referència a l'anterior executiu socialista. "Vosaltres sou el poder transformador de la societat", ha dit als assistents al congrés.

Per la seva banda, Albiol ha animat les seves joventuts a "lluitar per obrir una porta i que entri oxigen aquí, a Catalunya", i els ha demanat "plantejar la batalla de les idees". "Han aconseguit una cosa que semblava impossible: fracturar per la meitat la societat catalana", ha lamentat el líder conservador, que ha augurat que els membres de NNGG tindran un "paper clau" en les llistes del PPC per a les municipals de l'any vinent.

Gago ha criticat l'independentisme per la seva "imposició doctrinària" i per considerar una part dels ciutadans "de segona únicament perquè no tenen el pensament únic". Així, ha assegurat: "Encara que anem contra el poder establert, nosaltres tenim la raó". Al congrés hi han assistit membres de les joventuts socialistes i de Ciutadans, així com de Societat Civil Catalana.

stats