EDUCACIÓ
Política 05/01/2011

Irene Rigau crida els docents a "caminar plegats" perquè el país "travessa dificultats"

En el primer acte oficial de la consellera ha visitat la que va ser la seva primera mestra

Acn
2 min
La consellera Irene Rigau amb la seva primera mestra a l'escola de Banyoles, Maria Vallès

BarcelonaLa consellera d'Educació, Irene Rigau, ha visitat en el seu primer acte la seva primera mestra a l'escola de Banyoles. Es tracta de Maria Vallès, que actualment té 99 anys. Ha estat un gest "simbòlic" per adreçar-se als 100.000 docents catalans i reconèixer "la seva tasca" i posar en valor "la seva vocació". En aquest primer acte ha evitat tocar cap tema polèmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rigau ha remarcat, després de confessar que se sent més identificada amb el seu passat de mestra que amb el seu present de política, que ara el país "travessa dificultats". "Hem de caminar tots junts", ha demanat als docents. L'anterior conseller, Ernest Maragall, va topar frontalment amb una comunitat educativa que va aturar les classes del sector públic fins a sis vegades en protesta contra les seves polítiques.

El doble gest de Rigau, reconèixer per una banda la tasca dels docents i per l'altra buscar la seva complicitat, pretén lubricar una relació molt desgastada els darrers anys. Cal, a més, tenir en compte que el principal retret que des de la comunitat de docents es feia a Maragall era que les seves polítiques "amagaven una privatització del sector públic". La nova consellera haurà de conjugar ara decisions com renovar o no el concert econòmic amb les escoles que segreguen nens i nenes en la recerca de la pau educativa.

Després de la trobada amb Maria Vallès, una mestra que driblava la censura del franquisme més virulent per ensenyar català amb cançons populars, Rigau ha eludit fer cap aclariment sobre quina serà la seva posició davant les possibles demandes de més pares que vulguin que els seus fills siguin escolaritzats en castellà, arran de la sentència del Tribunal Suprem que posa contra les cordes el model d'immersió lingüística.

Rigau tampoc ha volgut explicar ara quantes escoles segueixen pendents de les ajudes per la setmana blanca promeses per l'anterior conselleria. "Ho faré aviat perquè és una partida de 800.000 euros i veurem si és possible mantenir-la i com es reparteix".

stats