Política 10/11/2016

Una acusada de la Gürtel assenyala Rafael Hernando com a intermediari

Isabel Jordán sosté que mai ha vist cap sobre i que va ser l'actual portaveu del PP al Congrés qui la va posar en contacte amb l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón

Europa Press
2 min
El portaveu del PP, Rafael Hernando al Congrés dels Diputats

MadridIsabel Jordán, l'administradora d'una de les empreses de Francisco Correa, acusada en la primera època de la trama Gürtel, ha assegurat aquest dijous davant del tribunal que va ser l'actual portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, qui l'any 2002 la va posar en contacte amb l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid), Jesús Sepúlveda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a l'advocat del PSOE de Madrid, Jordán ha afirmat que va ser Hernando qui li va facilitar el telèfon de Sepúlveda, que en aquell moment era secretari d'Acció Electoral i amb qui, segons Jordán, es va entrevistar a la seu nacional del partit al carrer Génova de Madrid "una sola vegada".

L'administradora d'Easy Concept ja va explicar durant la seva primera compareixença que va ser l'exmarit d'Ana Mato, que en aquell moment era el propietari d'una de les empreses amb què treballava el partit per organitzar esdeveniments, qui la va posar en contacte amb Correa. Jordán ha volgut puntualitzar que havia tingut interès a parlar amb Correa perquè ella ha "treballat sempre en temes d'organització d'esdeveniments i congressos".

Jordán no ha vist cap sobre

La Fiscalia demana 39 anys i un mes de presó per a Jordán, que ha reiterat que la seva feina, com a directora, a les empreses de Correra era a l'àrea comercial i d'esdeveniments i ha subratllat que ella mai va veure "cap sobre" i que no tenia cap capacitat de decisió en matèria financera.

Davant les preguntes de l'advocat de l'Estat, Jordán ha volgut insistir que el fraccionament de factures relacionades amb els actes que el Grup Correa va organitzar per a l'administració de Madrid eren una petició expressa de l'administració, i ha matisat que "era la Comunitat la que deia el concepte que s'havia de canviar, la persona a la qual s'havia de dirigir o si havia de canviar l'any per facturar".

Jordán també ha volgut indicar que no sap amb quines persones va contactar quan va organitzar el primer esdeveniment per a la Comunitat de Madrid, i ha assegurat que, en aquell moment, no coneixia "cap polític", i que va ser una setmana abans de l'acte quan va començar a conèixer una sèrie de persones, i que, a partir d'aquell moment, va conèixer Alberto López Viejo.

stats