DIADA NACIONAL
Política 05/09/2014

La CUP repartirà 200.000 cartells durant la V per reivindicar fer la consulta tot i el veto del TC

Isabel Vallet demana al Govern que dimiteixi si no s'atreveix a treure les urnes per una prohibició de l'alt tribunal

Ara
2 min

BarcelonaLa CUP participarà a la V de l'11 de setembre, però amb voluntat d'incidir i fer-hi arribar la seva reivindicació que el Govern celebri la consulta encara que el Tribunal Constitucional la suspengui. Així, Maria Rovira, militant de la CUP de Barcelona, ha anunciat aquest divendres que la formació repartirà 200.000 cartells amb el lema "9-N: referèndum tant sí com no! Desobediència!" i on darrera inclou un text que crida a "sumar tots els sectors populars i les reivindicacions socials a la causa de l'autodeterminació i la independència" ja que "aquesta aliança és la garantia que aquest desafiament democràtic tirarà endavant". Fins a 250 persones repartiran aquest material les hores prèvies a la mobilització per fer-lo visible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, la diputada de la CUP Isabel Vallet ha fet una crida a "mobilitzar-se massivament" per deixar clar als governs espanyol i català que "el referèndum s'ha de celebrar tant sí com no". "No acatarem cap prohibició per part de l'Estat i no acceptarem cap dilació per part del govern català", ha insistit, i ha reclamat a l'executiu de la Generalitat que "que si no es veuen capaços de fer complir el mandat popular de celebrar el referèndum independentista, que pleguin!".

Així mateix, el manifest de la CUP de l'11 de setembre destaca que "els Països Catalans es troben en una cruïlla històrica" i que "després d'un llarg cicle de mobilitzacions al Principat, l'11 de setembre d'enguany es presenta com una oportunitat per sortir massivament al carrer i exigir al Govern de la Generalitat la celebració del Referèndum per la independència el 9 de novembre". El text també reclama "construir un país nou passa per capgirar l'ordre econòmic, el sistema polític, l'ordre social i patriarcal" i apunta que "un país nou passa per superar el capitalisme o el capitalisme ens superarà".

A banda, de la V –on hi seran presents els tres diputats–, la CUP igualment convoca a altres mobilitzacions per la Diada a Girona, Lleida, Mataró, Reus o Barcelona, on també sortirà una manifestació des de plaça de Tetuan a les 18.30. És la marxa històrica de l'esquerra independentista, que normalment es convocava a la plaça d'Urquinaona, però aquest cop s'ha adaptat per ser compatible amb l'acció organitzada per l'ANC i Òmnium.

stats