Política 12/06/2015

El vot d'Izquierda Unida a la seva candidata a Conca permetrà al PP aconseguir l'alcaldia

La situació es va resoldre a l'assemblea del partit a la ciutat per només un vot de diferència

Efe
2 min

ConcaL'assemblea d'Izquierda Unida (IU) de Conca va decidir ahir dijous al vespre, per un sol vot de diferència, que dissabte que ve votarà com a alcaldessa al seu cap de llista, Ana María Sánchez, en el ple d'investidura de la capital de Conca, i això permetrà que el candidat del PP, Ángel Mariscal, es converteixi en alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de gairebé quatre hores de debat i dues votacions, la coalició ha decidit, per 15 vots a 14, que els tres regidors que ha obtingut a l'Ajuntament votin a Sánchez i no donin suport al candidat socialista, Juan Ávila.

La decisió d'IU deixa sense opcions a Ávila de revalidar l'alcaldia amb els nou regidors que té, d'un total de 25 que componen la corporació Conca. Ávila necessitava per ser reelegit no només el suport de la coalició, sinó també de Ciutadans, que va aconseguir tres regidors.

D'aquesta manera, en el ple d'investidura, que se celebrarà a les 13,00 hores de dissabte, el candidat popular, amb deu regidors, es convertirà en el pròxim alcalde de la capital de Conca, on va ser la llista més votada.

Durant l'assemblea s'ha debatut la possibilitat de donar suport a Ávila, condicionant el vot a què retorni signat el document amb propostes del PSOE, que IU li va remetre modificat en la matinada d'ahir dijous, o votar al capdavant de llista.

L'assemblea ha posat de manifest la diferència d'opinions entre un sector d'IU a Conca, majoritàriament jove, oposat a permetre un govern del PSOE, i la necessitat d'impedir que pugui governar el PP, representat pel sector més veterà de la coalició.

De fet, la primera votació ha deixat un empat a 15 i ha estat necessari realitzar una segona volta, que ha trencat l'empat passada la mitjanit amb un sol vot de diferència.

stats