VÍDEO REIVINDICATIU
Política 02/01/2011

Les joventuts d'ICV desmenteixen els tòpics sobre la immigració en un vídeo

El 2011 menja't els tòpics fa ús de dades oficials per demostrar que és fals que estiguin envaint el país o prenent la feina als autòctons

Redacció / Acn
2 min
Imatge del vídeo de la JEV 'El 2011 menja't els tòpics'

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Joves d'Esquerra Verda, la branca juvenil d'CV, ha penjat a la seva web un vídeo desmentint dotze “tòpics” sobre la immigració. Fent ús de dades oficials, els joves ecosocialistes reivindiquen que els immigrants no estan envaint el país perquè representen un 18% de la població i asseguren que tampoc “prenen la feina” perquè “són el 15% de la gent treballadora amb feines que ningú més vol”. També beguen que siguin tots uns delinqüents perquè la la població “migrada s'ha doblat en 10 anys i la delinqüència ha pujat menys d'un 2%”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo El 2011 menja't els tòpics considera fals que els immigrants col·lapsin els serveis públics perquè l'ús que en fan és “la meitat” que la població espanyola. També desmenteix que visquin “apinyats”, ja que “només el 0,16% dels habitatges estan sobreocupats”.

Que els immigrants siguin els causants d'un descens en el nivell de l'educació o que no tenen estudis són tòpics que el vídeo de la JEV desmunta recordant que hi ha “un 10% més d'estrangers que d'autòctons” amb estudis secundaris. També neguen que no paguin impostos o acaparin totes les ajudes. “No tenen cap incentiu fiscal ni ajut específic, sinó que les persones d'origen migrat tenen 10 vegades menys gent gran i dependent i tan sols reben el 6% d'ajuts per a l'habitatge”, diu el vídeo.

Les joventuts ecosocialistes afegeixen que no es pot titllar els immigrants de ser “més bruts i incívics”, ja que cometen “la meitat d'infraccions que els autòctons”. Tampoc es pot dir, segons la JEV, que “no es volen integrar” perquè cada any 40.000 s'apunten a cursos de català. Finalment considera incorrecte aquell tòpic que diu els immigrants “fan perdre la pròpia cultura” i recorden que, per exemple, les havaneres venen de la guerra de Cuba i que el rock català de la música anglosaxona.

stats