CANVI DE CICLE
Política 19/09/2013

La JNC explica per carta el procés sobiranista als ambaixadors de la UE a Catalunya i Espanya

La missiva arriba després que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, hagi convocat els diplomàtics europeus a Madrid en plena ofensiva per aturar la consulta

Oriol March
1 min

BarcelonaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) enviarà a partir de demà divendres una carta als ambaixadors de la Unió Europea (UE) establerts a Catalunya i Espanya per explicar-los de primera mà el procés sobiranista i la necessitat de celebrar una consulta per decidir el futur polític del país. "Es tracta de traslladar-los la radicalitat democràtica del procés i de fer-los avinent que l'estat espanyol no vol permetre el referèndum", sosté Marta Pascal, presidenta de la JNC, que és qui signarà la carta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta missiva arriba després que el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, hagi reunit aquest dijous al matí els ambaixadors de la UE a Madrid en plena ofensiva del govern que presideix Mariano Rajoy per frenar la consulta i per fer campanya dins les institucions europees de cara a aturar el procés. "L'executiu espanyol ja ha començat la campanya pel 'no'", defensa Pascal, diputada de CiU al Parlament, en línia amb el que ha expressat aquest migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, després de reunir-se amb el grup parlamentari nacionalista a Tortosa.

"La nostra intenció és internacionalitzar el procés", afegeix la presidenta de la JNC. Aquest dilluns, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ja va advertir que Margallo "tindria cada vegada més feina" a l'hora de cridar a consultes els representants estrangers que es posicionin a favor de la consulta i d'un hipotètic estat català. El Govern també ha enviat un memoràndum a les cancelleries clau del món per fer-los arribar l'estat del procés sobiranista que hi ha engegat a Catalunya.

stats