Política 14/06/2015

La JNC demana a Mas que trenqui amb Unió després de la victòria del sí a la consulta

Les joventuts convergents exposen en una carta que el "posicionament d'Unió xoca frontalment amb el programa del govern de la Generalitat, del mateix president i del preacord de full de ruta signat per CDC"

Oriol March
2 min
El secretari general de la JNC, Sergi Miquel.

BarcelonaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha fet pública aquesta nit una carta oberta per demanar a Artur Mas que trenqui amb Unió després de la victòria del sí en la consulta democristiana. El document, dirigit a la cúpula de CDC, s'ha fet públic just després que es sapiguessin els resultats de la consulta interna d'Unió, en la qual el sí s'ha imposat amb només el 51% dels vots. En la carta, la JNC sol·licita "explícitament la dissolució de la federació". "Unió s’ha mostrat favorable a supeditar la plena sobirania del poble de Catalunya a una decisió de l'estat espanyol, fet que respectem perquè ha estat escollit per la militància d'Unió democràticament però que no compartim i que impossibilita que continuem caminant en la mateixa direcció", raona el text signat per la direcció de les joventuts convergents. "El posicionament d'Unió xoca frontalment amb el programa del govern de la Generalitat, del mateix president i del preacord de full de ruta signat per CDC", afegeix la carta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció de la JNC recorda que "s'ha volgut mantenir al marge de qualsevol posicionament públic respecte a la pregunta per evitar interferir en el procés" intern d'Unió, però que ha arribat el moment de fer palès "el seu malestar amb el text aprovat per la direcció d'UDC". Les joventuts convergents també fan "una crida a aquells militants d'Unió Democràtica de Catalunya que vulguin treballar pel país sense condicionants perquè se sumin al projecte de la Joventut Nacionalista de Catalunya i al projecte de Convergència Democràtica de Catalunya per fer més fort el procés, el partit i el president". Al final del document, la JNC anuncia que per "motius de coherència amb els posicionaments exposats en la carta", el seu secretari general, Sergi Miquel, "no participarà" en les properes comissions executives nacionals de federació "si no és per definir els termes en què es dissol la federació".

stats