Política 02/08/2013

Herrera veu en el CIS la "desfeta del sistema tradicional de partits" i l'emergència de "nous referents"

El líder d'ICV-EUiA creu que és "una bona notícia" que es configuri un arc parlamentari "més atomitzat" perquè "obre les portes a canvis econòmics i en el debat territorial"

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha considerat, en declaracions a l'ACN, que el resultat de l'enquesta del CIS publicat aquest divendres suposa "la desfeta del sistema tradicional de partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per l'ecosocialista, la baixada en la intenció de vot a les grans formacions polítiques evidencia que els ciutadans "han pres consciència" que aquestes formacions "són part del problema o un dels problemes principals".

Joan Herrera, a més, valora positivament que es projecti en el sondeig "un marc parlamentari molt més atomitzat" a tot l'estat espanyol, perquè "aquesta pluralitat pot obrir portes a un canvi de polítiques econòmiques i fins i tot en el debat territorial". Segons ha dit Herrera, el resultat respon a un fenomen "que succeeix arreu d'Europa, i també a Catalunya", en què els partits majoritaris i més grans, "que havien ocupat la centralitat del país, ja no l'ocupen".

Tot i l'atomització parlamentària que el mateix Herrera admet que es produiria si el resultat del CIS fos el d'unes noves eleccions generals, l'ecosocialista assegura que això no perjudicaria la governabilitat de l'Estat.

"La governabilitat d'ara d'acatar les retallades fil per randa és bona? Ara hem d'obrir la porta de la democràcia, que s'ha tancat quan diuen que no hi ha alternativa o acaten polítiques d'òrgans que no estan escollits democràticament", ha sentenciat, i ha afegit que avui en dia "la governabilitat està renyida amb la democràcia i amb la majoria absoluta del PP i les seves maneres de fer".

És per això que veu "una bona notícia" que la societat s'encamini "a un escenari més divers, més plural i amb l'emergència de nous referents i nous lideratges".

stats