Política 02/05/2011

El jove acusat pels fets del Forat de la Vergonya, Jona, és absolt

Al militant de l'assemblea de l'Eixample li demanaven vuit anys de presó per manifestació il·lícita, desordre públic i atemptat contra l'autoritat

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl jutge ha absolt l'encausat pels fets del Forat de la Vergonya Jonathan Ivorra dels càrrecs de manifestació il·lícita, desordre públic i atemptat contra l'autoritat. L'acusació presentada per l'Ajuntament de Barcelona i la fiscalia demanava una pena de vuit anys de presó i una multa de 3.000 euros, i li atribuïa el llançament de coets en el marc de la manifestació, que tenia com a objectiu denunciar l'especulació urbanística a Ciutat Vella i reivindicar el dret a l'habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, les imatges presentades per l'acusació que inculpaven en Jona dels aldarulls, van ser titllades per la jutgessa de "taques irreconeixibles que impedien identificar ningú". Alhora, els Mossos que participaven com a testimonis van admetre que "no havien vist els encausats durant els aldarulls" i, fins i tot, un d'ells va reconèixer que basava el seu testimoni "en les imatges de televisió" que havia vist.

A més, un altre testimoni de les forces de seguretat va declarar que "tenia fitxat el jove per militar a l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord" i que li va semblar "reconèixer-lo a les imatges dels aldarulls". Conseqüentment, per aquest motiu es va produir la detenció al cap d'una setmana, "perquè un dia que aquest feia la ronda pels voltants de casa seva, va proposar detenir-lo". En la mateixa línia, el mosso va admetre que la seva feina es basava "en seguir moviments socials i veïnals".

stats