Política 28/01/2015

Liechtenstein denega la comissió rogatòria sobre els comptes de Jordi Pujol

L'expresident nega en la seva declaració com a imputat, al jutjat de Barcelona, tenir diners al Principat

Efe/ara
2 min
Jordi Pujol i Marta Ferrusola arriben als jutjats / ANDREU DALMAU / EFE

La justícia de Liechtenstein ha denegat la comissió rogatòria que va expedir la jutge de Barcelona que investiga l'origen de la fortuna oculta de la família Pujol. L'objectiu era esbrinar si l'expresident Jordi Pujol tenia comptes en aquest país. En un ofici remès a la jutge que investiga el cas, al que ha tingut accés Efe, el tribunal de Liechtenstein respon que la petició d'informació que va plantejar la magistrada "no pot ser atesa", al·legant que després del possible blanqueig hi ha un delicte d'evasió d'impostos, matèria en la que Liechtenstein "no ofereix assistència penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de la informació sobre comptes bancàries, la jutge de Barcelona va demanar al Principat que informés sobre la causa per blanqueig de capitals que un tribunal del país tenia oberta contra Jordi Pujol, i que ja està arxivada. L'ofici procedent de Liechtenstein informa a la jutge que el procés per sospita de blanqueig de diner "va ser sospès en un termini de temps relativament curt, després de dur a terme diverses investigacions". Segons afegeix aquest escrit, "en contra de les primeres suposicions no es pot establir connexió entre la persona jurídica en qüestió i Jordi Pujol".

La magistrada va tenir coneixement de l'existència de la investigació a Liechtenstein a través de la Interpol-Vaduz, que li va demanar a la seva vegada informació sobre les diligències que la magistrada tenia obertes a Barcelona arran de la carta de confessió de l'expresident de la Generalitat.

“No tinc cap compte a Liechtenstein”

L'expresident va negar ahir dimarts al jutjat de Barcelona tenir comptes a l'estranger.

La magistrada va interrogar a Pujol per la investigació sobre blanqueig de capitals que, segons va saber a través d'un ofici de la Interpol, havia obert un jutge de Liechtenstein. L'expresident va respondre amb rotunditat i va asseverar en tres ocasions: "No he tingut ni tinc comptes a l'estranger", "li dic una cosa amb rotunditat i breu, no tinc cap compte a Liechtenstein".

stats