Política 20/07/2015

Fernández Díaz acusa Mas d'"ofendre" els catalans i assegura que Catalunya continuarà a Espanya

El ministre de l'Interior afirma que els líders sobiranistes estant "fracturant" la societat catalana

Europa Press
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu. EFE

Brussel·lesEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, i altres líders del moviment sobiranista d'estar "ofenent" milions de catalans i espanyols, i alhora ha garantit que la Constitució es complirà i Catalunya seguirà sent part d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els sentiments els tenim tots, i no es pot estar un dia sí i l'altre també insultant Espanya i els catalans. Som milions d'espanyols i catalans als quals ens està ofenent sentir les coses que estan dient d'Espanya i dels espanyols", ha assegurat en declaracions a la premsa a Brussel·les.

"És tot política ficció. I he de dir que és absolutament lamentable i trist, perquè està dividint, fracturant i controlant la societat catalana", ha insistit el ministre.

Fernández Díaz ha confiat que Mas "aterrarà a la realitat" i, alhora, ha garantit que es complirà la llei i la Constitució, perquè en cas contrari, ha indicat, regnaria "la llei de la selva", on "no guanya el que té raó, el que empara la llei, sinó el més fort".

El ministre ha censurat els polítics que s'han "especialitzat a ser part del problema" i ha dit de la llista unitària sobiranista que estan protagonitzant un "disbarat" i un "despropòsit".

stats