Política 18/08/2015

Fernández Díaz, disposat a enviar més antiavalots a Catalunya de cara al 27-S

El ministre de l'Interior assegura que reforçarà el cos en funció de les amenaces i riscos

Efe
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimarts que el seu departament està disposat a reforçar les unitats d'intervenció policial (UIP) –els antiavalots– a Catalunya si és necessari, en funció de les amenaces i riscos possibles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha contestat així, en declaracions als periodistes al Congrés, a la possibilitat de reforçar els efectius de la Policia Nacional a Catalunya de cara a les eleccions de setembre. Ara bé, ha recordat que les competències en matèria de seguretat ciutadana i ordre públic les tenen assumides els Mossos d'Esquadra. Segons ha recordat el ministre, a Catalunya hi ha grups de les UIP per custodiar edificis que pertanyen a l'administració de l'Estat i que "en situacions sensibles" es pot considerar necessari "reforçar-les".

"És evident que estem en tot moment en una permanent situació d'anàlisi de quines són les amenaces i els riscos per si és necessari enviar reforços, estem en disposició de fer-ho", ha subratllat.

Amenaça jihadista

Catalunya és, a més, frontera d'Espanya amb França i el control de les fronteres correspon a les forces de seguretat de l'Estat, ha explicat Fernández Díaz abans de remarcar que, a causa de l'amenaça del terrorisme jihadista, aquests passos duaners "han de ser especialment vigilats".

D'aquesta manera, ha indicat que a Portbou (Alt Empordà) hi ha un centre de cooperació policial i duaner on la policia, la Guàrdia Civil i els enllaços dels Mossos treballen coordinadament amb els cossos de seguretat francesos per ser "més actius i al màxim d'eficaços en la lluita contra terrorisme".

L'amenaça terrorista és tinguda en compte per Interior a l'hora de reforçar el perímetre fronterer de França amb Espanya davant una eventual circulació de jihadistes. A això respon també, ha dit el ministre, la reserva d'unitats d'intervenció policial.

stats