RENOVACIÓ D'ERC
Política 19/09/2011

Junqueras es veu legitimat per renovar ERC i aproximar-se a CiU

El dirigent republicà ha afirmat que la seva intenció és la d'entendre's amb tots els qui vulguin defensar els interessos de Catalunya. Junqueras i Puigcercós han visualitzat avui el relleu tranquil a la direcció d'ERC en comparèixer junts en roda de premsa

Efe
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El nou president d'ERC, Oriol Junqueras, es veu legitimat, després d'obtenir un 92% de suport dels militants a les primàries de dissabte, per prosseguir la renovació del partit i també per iniciar un acostament a CiU per avançar cap a objectius com el concert econòmic. Junqueras ha fet una valoració en roda de premsa molt positiva dels resultats de la jornada de primàries de dissabte passat. A més a més, ha restat importància al fet que baixés la participació a les primàries respecte el 2008, ja que mentre que en les anteriors es presentaven quatre candidatures, en aquestes només n'hi havia una, i menys tensions internes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix sentit s'ha pronunciat el fins ara president d'ERC, Joan Puigcercós, el qual ha desitjat "sort" a la nova executiva que es formi a partir de l'1 d'octubre i ha matisat que per a ell "no es tracta d'un comiat" sinó més aviat "d'un punt i seguit". De fet, Puigcercós i Junqueras han visualitzat avui el relleu tranquil –el primer dels últims 30 anys a ERC– en comparèixer junts en roda de premsa després de la que ha estat la última executiva de l'actual direcció en funcions abans del 26è congrés del partit, l'1 d'octubre.

Junqueras ha agraït que alguns dirigents de CiU diguin que amb ell podran entendre's molt bé, "perquè la meva intenció és la d'entendre'ns amb tots els qui vulguin defensar els interessos del país, i si ho fan, estarem al seu costat", ha assegurat Junqueras. "Molts ciutadans van votar CiU pensant de bona fe que impulsarien el concert econòmic, doncs bé -ha afirmat el nou líder republicà-, nosaltres estarem encantats de parlar amb tots" partint del reconeixement que "els grans reptes no s'aconsegueixen en pocs dies".

stats