Política 10/09/2015

"Ja n'hi ha prou, no?": David Fernández retreu a Pablo Iglesias que "intenti dividir els catalans pels seus orígens"

Les xarxes socials s'omplen de comentaris que condemnen les paraules del líder de Podem que animava a votar "els que no s'avergonyeixin de tenir pares andalusos o avis extremenys"

Ara
2 min
David Fernàndez durant el míting a Vic

BarcelonaLes paraules del líder de Podem, Pablo Iglesias, animant a votar "tots els que no s'avergonyeixin de tenir pares andalusos o avis extremenys", han provocat una onada de crítiques a les xarxes socials. S'hi ha sumat el diputat de la CUP David Fernàndez, que via Twitter ha retret a Iglesias que intenti "dividir els catalans pel seu origen". "Ja n'hi ha prou, no?", ha exclamat, i ha afegit que ell "ve de Zamora" i és independentista.

No és la primera vegada que s'intercanvien paraules. El secretari general de Podem va afirmar a través de Twitter fa uns mesos que el cupaire és "un exemple i un referent". Ho deia després que Fernàndez li enviés, via la xarxa social, una "abraçada sincera i sencera", com a resposta a les paraules d'Iglesias en què assegurava que "mai s'abraçaria ni amb Mas ni amb Rajoy".

El de Fernàndez és només un dels tuits que fills i néts d'andalusos i extremenys han dedicat al líder de Podem. La xarxa s'ha revoltat contra Iglesias, a qui acusen d'"etnicista" i l'animen a llegir 'Els altres andalusos', de Paco Candel.

Reyes, a Iglesias: "De veritat et creus legitimat per donar-nos lliçons?"

Qui també ha respost Iglesias per les xarxes socials és el president de Súmate i número 6 de Junts pel Sí, Eduardo Reyes. En una nota al seu Facebook, Reyes ha carregat molt dur contra Iglesias: "Quan van descobrir que eres algú que movia masses va aparèixer el discurs d'acabar amb la 'casta' [...] i vas començar a anar en contra dels catalans i, si fos necessari, del dret a decidir".

"De veritat et creus legitimitat per donar-nos lliçons? Véns aquí, en un país on el 70% de la seva societat té els orígens fora de Catalunya per parlar-nos d'etnicismes?", escriu Reyes, que explica que els "fills d'andalusos, extremenys, gallecs i d'arreu d'Espanya ens sentim tan espanyols i tan catalans com els nascuts aquí i votarem independència, encara que et pesi". I acaba amb un prec: "Deixa que els catalans decidim com votar el nostre futur polític, perquè catalans també som aquells fills d'andalusos, extremenys, gallecs i d'arreu d'Espanya que hem plantat les nostres arrels en aquesta terra que ens va donar oportunitats".

stats