Política 04/02/2015

"Ja n'hi ha prou!": ERC abandona l'hemicicle davant les crítiques del PP a la immersió lingüística

El ple s'ha escalfat quan una diputada popular ha titllat Rigau de "consellera condemnada"

Ara
1 min

BarcelonaSessió de ple tensa aquesta tarda al Parlament. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha pres la paraula per "deixar a efectes del diari de sessions i del coneixement de la població" que "no està condemnada pels tribunals", com ha dit en diverses ocasions durant el ple la diputada del PP María José García Cuevas. Després que la cambra votés una proposta d'ERC per portar al Congrés una rebaixa de l'IVA cultural, Rigau ha lamentat que Cuevas s'hagi "dirigit tres vegades a mi com a consellera condemnada pels tribunals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada popular ha respost que la consellera "personalment" no està condemnada, però li ha retret l'actuació del govern quan hi ha famílies que van als tribunals perquè refusen la immersió lingüística en català. "És una consellera condemnada en el debat parlamentari", ha dit Cuevas, després de citar una sentència del Suprem, que insta la Generalitat a pagar 3.000 euros a una família que demanava que la seva filla no cursés la immersió lingüística al parvulari.

Al final, en solidaritat amb Rigau i empipats per les formes de Cuevas, els diputats d'ERC han abandonat l'hemicicle amb crits de "ja n'hi ha prou!", dirigits a la bancada dels diputats del PP.

stats