Política 14/12/2016

Jané assegura que no va ordenar als Mossos la investigació d'ofici de la crema de fotos del rei

El conseller d'Interior, que es veu legitimat per continuar en el càrrec, replica a la CUP que "el Govern no fa selecció a la carta dels delictes que s'han de perseguir"

Ara
2 min
Jordi Jané és conseller d’Interior des del mes de juny del 2015.

Barcelona"Menteix qui digui que el Govern, la conselleria d'Interior o el mateix conseller que els parla van ordenar als Mossos que obrissin cap tipus de diligència durant la passada Diada". Així s'ha expressat aquest dimecres el conseller d'Interior, Jordi Jané, després que la CUP n'hagi demanat la dimissió pel fet que la policia catalana iniciés d'ofici la investigació de la crema de fotos del rei en la manifestació de l'esquerra independentista de l'11-S, tal com la formació anticapitalista va demostrar aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP manté la pressió sobre Jané però la desvincula dels pressupostosEn declaracions després de participar en una sessió divulgativa sobre seguretat viària, Jané ha replicat a la CUP que "el Govern no fa la selecció a la carta dels delictes que s'han de perseguir" i que els Mossos d'Esquadra, en compliment de les seves tasques de policia judicial, vetllen per aplicar el Codi Penal a partir de les ordres de la Fiscalia i els jutges o magistrats. I aquí, ha afegit Jané, "no hi ha ni hi pot haver cap interferència" de la conselleria o el Govern.

La formació anticapitalista denuncia, però, que els Mossos van monitoritzar la manifestació de l'Onze de Setembre i que van iniciar la investigació de la crema sense tenir cap ordre de l'Audiència Nacional, que ara jutja els fets. Així queda reflectit, de fet, en l'informe que els cupaires van fer públic aquest dimarts. En aquest sentit, la CUP no ha trigat a reaccionar a les declaracions del conseller a través de Twitter. "La divisió d'Informació de Mossos actua sense control polític, perseguint independentistes a les portes del referèndum?", pregunta la formació al Govern.

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha insistit des del Parlament que la policia catalana "va actuar d’ofici, va decidir infiltrar-se a la manifestació de l’esquerra independentista, va obrir diligències en 24 hores i va reportar tota la informació dels fets". Preguntada per si la CUP posarà la dimissió del titular d’Interior com a condició per aprovar els pressupostos, Gabriel ha reiterat que la formació anticapitalista no ha parlat de condicions en relació als comptes.

Jané, que ha recordat que compta amb el "suport" i la "confiança" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tots els membres del Govern, ha deixat clar que es veu "legitimat" per continuar en el càrrec i per exercir-lo "en la mateixa direcció".

stats