POLÍTICA
Política 23/06/2011

Jaume Bosch (ICV) demana que Puig dimiteixi o que Mas el cessi

PSC i ICV-EUiA demanen la renúncia del conseller d'Interior. ERC i PPC només censuren la gestió de Puig durant el setge dels 'indignats' al Parlament. Els grups coincideixen que va haver-hi "improvisació" i "incompetència" a l'hora de garantir l'entrada dels diputats

Efe
2 min
L'oposició ha criticat l'actuació de Puig durant el 15-J / EFE

BarcelonaEls grups de PSC i ICV-EUiA han exigit aquest matí que el conseller d'Interior, Felip Puig, faci efectiva la renúncia al càrrec. El més dur ha estat el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, que ha reclamat explícitament la "dimissió" del conseller o bé que el president del Govern, Artur Mas, el destitueixi. Bosch ha comparat Puig amb el flautista d'Hamelin i ha afegit: "Aquests dies m'he imaginat el conseller Puig dirigint els Mossos cap a un barranc mentre ell els deia 'sou fabulosos'. I mentre queien pel penya-segat els ho continuava dient; això sí, ell des de dalt de la muntanya". En canvi, ERC i el PP han censurat la gestió de Puig el 15-J, si bé els populars han usat un to molt més moderat en les seves crítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconseller socialista Joaquim Llena ha culpat Puig de "radicalitzar" el moviment del 15-M amb les càrregues policials del 27 de maig a la plaça Catalunya, ha denunciat la seva "incompetència reiterada per garantir la seguretat i l'ordre públic" i ha conclòs que, si ell estigués en el seu lloc, "hauria renunciat per dignitat al càrrec".



Malgrat que ERC ha evitat demanar la dimissió de Puig, ha coincidit amb ICV-EUiA a l'hora de demanar al president de la Generalitat que nomeni un secretari de seguretat -càrrec vacant després del frustrat fitxatge de Xavier Crespo- que acrediti experiència en aquesta matèria, i han ironitzat amb què tant el conseller com el director de la policia, Manel Prat, només tenen el carnet de CDC.



De la seva banda, el diputat del PPC Pere Calbó ha subratllat la "responsabilitat" del conseller Puig per no haver pogut garantir la seguretat dels diputats el 15 de juny passat, quan alguns d'ells van patir agressions i coaccions per part d'un grup d'indignats.

stats