POLÍTICA
Política 19/08/2013

Jaume Marfany (ANC): "Qui no vulgui ser comptat com a independentista que no vingui a la Via Catalana"

El vicepresident de l'organització insisteix que l'objectiu de la cadena humana de l'Onze de Setembre és el reclam de l'estat propi

Marc Toro
2 min

PradaEl vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, ha volgut aquest dilluns aparcar qualsevol polèmica o dubte al voltant de l'objectiu de la cadena humana que se celebrarà aquest Onze de Setembre: "Tothom que vingui a la cadena és independentista. A qui no vulgui ser comptat com a independentista li aconsellaria que no vingués".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així de contundent ha estat Marfany en la presentació de la Via Catalana a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, on ha recordat que la manifestació de la passada Diada ja era per l'estat propi i ha assegurat que el lema "Via Catalana cap a la independència" no es canviarà.

Marfany ha explicat que tothom es pot sentir participatiu en l'acte perquè –ha dit– "els problemes i les reivindicacions de tots els col·lectius de la societat són molt diversos". No obstant això, ha deixat clar que aquests problemes només es poden solucionar "en un nou estat". "No és necessari sentir-se independentista per venir a la cadena, és necessari voler tenir un estat, una eina per superar els problemes col·lectius", ha dit.

Omplir els espais buits

D'altra banda, Marfany ha considerat positiu que les mancances de la Via Catalana estiguin en boca de tothom els últims dies. "Si no, pots morir una mica d'èxit", ha dit. En aquest sentit, ha recordat que a les Terres de l'Ebre, per exemple, encara hi ha espais per omplir. Tot i això ha considerat que no es tracta d'un problema perquè –ha explicat– les assemblees territorials de l'ANC ja estan treballant per omplir aquestes zones. Així mateix, ha fet una crida a la població de Barcelona i l'àrea metropolitana perquè col·laborin a cobrir els espais buits.

El dirigent de l'Assemblea no ha volgut aventurar-se a concretar el nombre exacte de persones inscrites actualment a la Via Catalana, però ha situat aquesta xifra al voltant de les 325.000 persones. A més, ha assegurat que "no hi ha capacitat per boicotejar la Via" deixant buits els espais, ja que cada cada persona només pot inscriure'n cinc.

Finalment, ha explicat que l'ANC espera que es puguin llogar trens per la Diada per desplaçar les assemblees territorials als diferents punts del país. "Si no es pot aconseguir, que es reforcin determinades línies de transport públic", ha demanat.

stats