MEMÒRIA HISTÒRICA

El tripartit organitzava cada any actes al voltant del 14 d'abril

Iniciativa lamenta que el Govern no commemori els 80 anys de la República

Els ecosocialistes denuncien que CiU vol "asfixiar" el Memorial Democràtic i critiquen que encara no n'hagi nomenat un nou director

El Govern d'esquerres va organitzar el 2006 un acte de commemoració dels 75 anys de la Segona República i cada any el Memorial Democràtic ha realitzat actes entorn el 14 d'abril. Enguany, però, no hi ha hagut celebració, fet que el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha considerat "molt greu", atès que va suposar també "la recuperació de la capacitat de Catalunya de disposar d’autogovern". L'ecosocialista ho atribueix a "les paraules pronunciades per la vicepresidenta Joana Ortega a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, en les quals equiparava la República i el franquisme".

Bosch també ha criticat que "el Govern de la Generalitat ha deixat el Memorial Democràtic sota mínims, intentant asfixiar-lo poc a poc, malgrat que és una institució creada per llei del Parlament". "És inexplicable que no s'hagi nomenat  un nou director del Memorial després de destituir-ne l’anterior, Miquel Caminal", ha afegit, alhora que ha anunciat que ICV-EUiA tindrà "una actitud bel·ligerant amb la manca de política pública de memòria democràtica del Govern de CiU". De moment, els ecosocialistes a han presentat una proposta de resolució que serà votada el maig o el juny instant el Govern a commemorar el vuitantè aniversari de la República al llarg de l’any 2011.

Més continguts de