12 D'OCTUBRE
Política 13/10/2013

El PSC acusa Camacho de "victimisme" i de tenir una "responsabilitat històrica" en la crispació a Catalunya

Collboni justifica l'absència al 12-O perquè els socialistes no participen "en guerres de banderes"

Acn
2 min
Collboni conversa amb dues assistents en l'acte d'homenatge als republicans assassinats durant el franquisme / ACN

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha acusat la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, de practicar un "nou victimisme" i de tenir una "responsabilitat històrica" en la crispació a Catalunya. "Li vull dir a Sánchez-Camacho que es podia haver estalviat la manifestació d'ahir si el seu partit des de fa 10 anys no hagués practicat la catalanofòbia, no hagués recollit signatures en contra de l'Estatut, si no hagués presentat un recurs davant el TC i si el senyor Rajoy i el senyor Mas haguessin començat un diàleg franc i obert fa més d'un any", ha enumerat Collboni, que també ha justificat l'absència del PSC a la concentració del 12-O perquè els socialistes no participen "en guerres de banderes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els socialistes catalans sortim al carrer normalment a defensar els drets socials, l'educació pública i la salut pública", ha assenyalat el portaveu del PSC. "No veureu el PSC atiant una guerra de banderes, ens veureu defensant l'estat del benestar, els serveis públics i la justícia social", ha insistit Collboni, que ha acusat directament la líder popular de tenir una "responsabilitat històrica" del que està passant a Catalunya i a la resta d'Espanya. "Primer es va refugiar en l'immobilisme i ara en una espècie de nou victimisme que consisteix a dir que són una minoria atrapada a Catalunya", ha criticat el membre del PSC.

"No són una minoria sinó els que tenen una gran part de la responsabilitat històrica del que està passant avui a Catalunya i a Espanya", ha reblat Collboni, que ha reconegut que s'estan vivint "dies de molta tensió política al nostre país, que s'han plasmat en un conflicte institucional que hem de fer l'esforç que no arribi a la societat civil". "En els darrers dos mesos a Catalunya hem vist manifestacions de signe molt oposat però que afortunadament han transcorregut amb normalitat democràtica i amb molt de civisme, una bona notícia per a tots plegats", ha assenyalat el portaveu del PSC, que ha assistit a l'acte d'homenatge als republicans assassinats durant el franquisme, al Fossar de la Pedrera.

"Avui és un dia per recordar els nostres avis, tots aquells que van lluitar per la legalitat constitucional republicana, per la democràcia, i que fins i tot van donar la seva vida", ha manifestat Collboni, que ha afirmat que la veritable lluita contra el feixisme passa per no oblidar i recuperar la memòria històrica amb actes com aquest al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc. "I en aquests dies en què hi ha molta tensió política una de les formes de combatre democràticament la intolerància i el feixisme és recordant aquells que van lluitar per la democràcia i la república", ha finalitzat el portaveu del PSC.

stats