Política 03/10/2012

Collboni: “Mas va fer ahir de president i avui ha tornat a fer de candidat de CiU”

El portaveu del PSC assegura que la decisió de Pere Navarro de deixar l'alcaldia "no ha estat fàcil", i anuncia que les llistes electorals es tancaran en un consell nacional el 14 d'octubre

Sara González
2 min
"Ha estat el primer acte electoral""Com més forts, més podem ajudar""El president actua com a candidat Mas""Mas ha certificat el seu fracàs""Les eleccions, Un referèndum": Entre la sospita i l'esperança

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que si bé Artur Mas va fer dimarts a la conferència de presidents "un paper de coresponsabilitat" amb el que està passant a Catalunya i Espanya i va fer, per tant, "de president", aquest dimecres al matí ha tornat a exercir "de candidat de CiU des del Palau de la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas no està actuant a l'altura de les circumstàncies", ha dit Collboni, el qual ha recordat que Catalunya i també Espanya afronten una difícil situació econòmica davant el risc d'un imminent rescat i que en el cas català, a més, "els pressupostos estan ajornats 'de facto' per l'anticipació electoral". Segons el portaveu socialista, el president Mas segueix sense ser clar sobre cap a on vol portar el país perquè ha parlat de "transició nacional, d’estat propi i ara diu que no és un adéu a Espanya".

Llistes, el 14 d’octubre

Collboni també ha explicat que el partit tancarà les llistes el proper 14 d’octubre en un consell nacional, i que l’objectiu és que estiguin formades per persones amb "un alt compromís", siguin "plurals" i amb una clara vocació d’alternativa. "Sabem que no serà una campanya fàcil, perquè són temps difícils", ha dit el portaveu del PSC, tot i que ha afegit que el moment és tan "atípic" que "res està escrit i tot és possible des del punt de vista electoral".

La decisió del candidat Pere Navarro de deixar l’alcaldia de Terrassa és, segons Collboni, l’evidència que es compromet "al 100%" en aquesta campanya i amb les solucions que els socialistes consideren encertades per arreglar els problemes que pateix Catalunya "des del punt de vista nacional i social". A més, ha explicat que "no ha estat una decisió fàcil", per al primer secretari.

stats