Política 22/11/2012

El president de la Diputació de Girona denuncia una assessora d'Unió per extorsió

La dona demanava 50.000 euros a Torramadé a canvi de no denunciar-lo per uns suposats tocaments

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra la presidenta local de Salt d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i assessora a la Diputació, Minerva Amador. Torramadé l'acusa d'extorsió perquè assegura que la dona li demana 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per uns suposats tocaments. La denúncia està presentada el 16 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La defensa de la meva honorabilitat, i dels principis que sempre han guiat la meva conducta pública i privada m'han obligat a prendre aquesta decisió, i confio, plenament que els tribunals de justícia depuraran les responsabilitats oportunes", ha dit Torremadé en un comunicat.

Els fets que han desembocat en la denúncia van tenir lloc la nit del 8 de novembre, quan va arrencar la campanya electoral i un grup de càrrecs d'Unió va sopar al restaurant El Teatret, al Barri Vell de Girona. Segons denuncia Torramadé, Amador el va amenaçar de denunciar-lo per uns suposats tocaments durant aquest sopar. Segons fonts pròximes al cas, tant Amador com Torramadé van estar acompanyats al llarg de tot el sopar i, per tant, hi hauria diversos testimonis. De fet, al sopar hi havia 13 persones, tots de l'agrupació local de CiU a Salt.

Cinc dies després del sopar, Amador va agafar la baixa laboral. Fonts de l'agrupació local asseguren que continua tenint el càrrec tant d'assessora de la Diputació com de presidenta d'UDC a Salt. Sembla que la dona demanava 50.000 euros a Torramadé a canvi de no denunciar-lo. La intenció era que li paguessin aquesta quantitat en concepte d'indemnització per deixar els càrrecs.

Segons la Cadena SER, a partir d'aquí es va obrir un període de negociacions per evitar que el cas acabés en mans de la justícia. Segons l'emissora, fins i tot va existir un document, redactat per experts legals, amb quatre punts per arribar a un acord. Finalment, però, Torramadé va decidir divendres passat presentar la denúncia per extorsió.

Amador no hauria denunciat els fets. L'ACN s'ha posat en contacte amb Jaume Torramadé, que no ha volgut valorar els fets, i no ha pogut contactar amb Minerva Amador. Els Mossos d'Esquadra han pres declaració a Amador, que s'ha acollit al dret a no declarar i no ha volgut donar la seva versió dels fets.

stats