Política

Jáuregui: "No hi ha cap lògica, potencial i futura, en la radicalització del sentiment catalanista"

El ministre de presidència espanyol creu que "no hi ha raons per a cap ruptura", perquè ja hi ha "un marc de relació profundament bilateral i d'autogovern"

En declaracions a Rac1, el ministre Ramón Jáuregui ha valorat la repuntada de l'independentisme que es desprèn de declaracions de personatges públics com les recents de Jordi Pujol. “Em van sorprendre i decebre les seves declaracions, perquè sempre l'he tingut com un home que ha construït el seu projecte nacionalista sobre l'equilibri”. Jáuregui considera que “no hi ha raons per a cap ruptura. Ni cap lògica, potencial i futura, en aquesta radicalització del sentiment catalanista” ja que en els darrers anys s'ha configurat “un marc de relació profundament bilateral i d'autogovern”. “No crec que als catalans els manqui capacitat de decidir sobre el seu futur. La capacitat d'autogovern és això”, ha afegit.

Sobre la possibilitat que Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale, pugui concórrer a les properes eleccions municipals, ha situat la pilota a la teulada judicial: “Hi va haver unes sentències que van considerar il·legal Batasuna perquè consideraven que formava part d'ETA. Només els tribunals podran decidir ara el contrari. Hi ha una sèrie d'avançaments i, per primera vegada, sembla haver-hi una ruptura rotunda amb ETA. Però són els tribunals els qui han de decidir que efectivament no són part de la violència. L'últim comunicat és positiu perquè ratifica l'alto el foc, però ETA roman com a organització”.

Més continguts de