Política 14/02/2014

Javi López confia en la "unitat" del PSC per guanyar les eleccions europees

El candidat socialista als comicis del 25 de maig insisteix a separar la campanya de qualsevol polèmica relacionada amb el sector crític del partit

Marc Toro
2 min

Barcelona"Estic convençut que tothom estarà a l'altura de les circumstàncies i contribuirà a treballar per guanyar les properes eleccions". Així s'ha expressat aquest divendres el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, en roda de premsa a la seu del carrer Nicaragua. López ha insistit a separar la campanya europea de la polèmica generada al voltant del sector crític del partit, i ha demanat celeritat i respecte per la decisió que finalment prengui el comissió de garanties del PSC en relació amb els diputats díscols Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, el candidat s'ha mostrat confiat que dins el PSC hi ha "unitat" en la "construcció d'una alternativa política a Europa". La roda de premsa ha coincidit amb una reunió del corrent crític Avancem, liderat per Elena.

Transparència i proximitat

El candidat socialista també ha anunciat un seguit de mesures de transparència i proximitat que centraran la campanya del PSC de cara als comicis del 25 de maig. López ha explicat la seva aposta per l'ampliació dels mecanismes de "rendició de comptes" de l'activitat dels eurodiputats en un moment en el qual -ha recordat- "només un de cada quatre catalans confia en les institucions europees".

En aquest sentit, ha concretat tres mesures. En primer lloc, l'obertura d'un portal web de rendició de comptes en directe de l'activitat al Parlament Europeu. En segon, la creació d'una "agenda oberta" de totes les reunions que el grup socialista europeu amb grups d'interès -lobis-, que ha assegurat que és la "millor manera de combatre qualsevol influència del món dels diners". Finalment, també ha anunciat la creació d'un perfil al portal 'change.org' "per poder rebre i fer peticions com a eurodiputat". López ha assegurat que seria el primer eurodiputat que disposaria d'un perfil a aquesta plataforma web.

stats