Política 21/05/2014

Javi López anuncia que no votarà a favor que Cañete sigui comissari

El candidat del PSC considera que el candidat del PP ha demanat perdó per les seves declaracions "masclistes" en veure "perillar" la seva cadira

Sara González
1 min

Barceona"Nosaltres, els socialistes catalans, no votarem Cañete com a comissari europeu", així de contundent s'ha mostrat el candidat del PSC a les europees, Javi López, en una roda de premsa a l'ACN. Els socialistes han centrat bona part de la seva campanya en desqualificar el candidat del PP per les seves declaracions "masclistes" i pels seus interessos en empreses privades que fan serveis a l'administració pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha deixat clar que ell i la seva número dos, Esther Niubó, no votaran a favor de que sigui comissari malgrat que el PSOE arribi a un acord amb el PP com va passar l'any 2009, quan els populars van avalar que Joaquín Almunia fos comissari tot i haver obtingut majoria al Parament Europeu. Si aquest posicionament del PSC es manté, els eurodiputats socialistes catalans podrien començar el mandat europeu votant diferent dels seus companys del PSOE.

El cap de llista del PSC ha lamentat que Cañete hagi trigat "cinc dies" en demanar disculpes per les declaracions sobre la seva rival del PSOE, Elena Valenciano, i les dones. Ha afegit, però, que "són ben acceptades" però que el problema no és "el que diu sinó el que pensa". López ha assegurat, a més, que té dubtes sobre si realment el cap de llista del PP ha demanat perdó perquè ara veu que les seves paraules poden tenir "conseqüències electorals" i, fins i tot, fer "perillar la seva cadira" com a comissari.

stats