DEBAT INTERN
Política 05/12/2011

Les joventuts del PSC demanen primàries obertes i reforçar l'agenda catalanista

El líder de les JSC, Javi López, defensa que "si només tenim dirigents de la transició, només tindrem votants de la transició"

Efe
1 min
El primer secretari de la JSC, Javi López, atenent a la premsa.

BarcelonaLes Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) han demanat en una carta oberta als delegats del congrés de desembre que el PSC aposti en aquesta nova etapa per primàries obertes a tota la ciutadania per elegir candidat a la Generalitat i que "reforci" l'agenda catalanista. El primer secretari de la JSC, Javi López, ha explicat que totes les seves propostes es basen en "la imperiosa necessitat que té el PSC de regenerar el seu electorat", segons recull un comunicat de l'organització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El partit ha de ser més representatiu de la societat, si només tenim dirigents de la transició, només tindrem votants de la transició", ha remarcat. Les Joventuts han desgranat les tres línies bàsiques de les seves propostes, que passen per més democràcia i participació dels joves, "més ambició" en el projecte socialista i una agenda catalanista "reforçada". Així, la JSC demana primàries obertes a la ciutadania, un sistema electoral propi per a Catalunya, la regulació del sistema financer, i la conversió del Senat en una "veritable" cambra territorial, entre d'altres propostes.

La carta va ser presentada ahir davant un centenar de joves socialistes al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona en un acte al qual van assistir dos dels candidats a liderar el PSC, Pere Navarro i Joan Ignasi Elena. També van acudir altres membres del partit com Jaume Collboni, Josep Maria Sala, Carles Martí i la diputada del Parlament Eva Granados.

stats