CRISI AL PSC
Política 22/03/2014

Javi López afirma que la trobada dels crítics és "una mostra de la pluralitat" del PSC

El candidat socialista a les europees crida a la "tranquil·litat i a la serenor" per gestionar les diferències

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat del PSC a les eleccions europees, inclòs dins la llista del PSOE, Javi López, ha apel·lat a la "tranquil·litat i a la serenor per gestionar la pluralitat" del partit. És la resposta a la reunió de diversos sectors crítics del PSC. López, que s'ha fet fotografies oficials amb la resta de candidats del PSC, ha assegurat que "el conjunt dels socialistes" comparteixen un projecte per "transformar" Europa i per això està "convençut" que "tothom es veurà reflectit" al programa que presentin els socialistes catalans. López veu aquests comicis amb "rellevància" per capgirar les polítiques davant la crisi des de la crítica a l'austeritat i a la restricció pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per López, la reunió de diversos sectors crítics del PSC aquest divendres a les cotxeres de Sants és "una mostra de pluralitat", una de les "fortaleses" del partit històricament, i per tot plegat ha respost a l'acte unitari amb una crida "a la tranquil·litat i a la serenor per gestionar la pluralitat". En aquest sentit els ha recordat que el punt en comú és que tots comparteixen per Europa un projecte de "transformació" i per això els ha instat a "estar junts" en aquesta convocatòria electoral.

López ha assegurat en declaracions als mitjans el programa electoral de referència serà el del socialisme europeu però ha garantit –"és l'objectiu i estem convençuts que serà així"– que tots els sectors del partit se sentiran "reflectits" en el text programàtic que s'aprovi per concórrer a les europees. "A tothom se'l té en compte", ha afirmat i encara en aquesta mateixa línia, ha assegurat que els programes s'han aprovat "per unanimitat" en consell nacional.

Elecció per primer cop del president de la Comissió Europea

El candidat del PSC, que s'integrarà dins la llista del PSOE, ha assegurat que les eleccions del 25 de maig són "d'enorme rellevància, hi ha molt en joc" per redefinir l'Europa dels propers anys. López ha assenyalat que s'escollirà per primer cop el president de la Comissió Europea en un "frec a frec" amb el Partit Popular europeu. Els socialistes europeus tindran al capdavant l'actua president del Parlament, Martin Schulz, una de "les poques veus crítiques amb l'austeritat i la restricció pressupostària".

Segons López, el cap de llista europeu "coneix el patiment del sud d'Europa" i defensa "una inflexió, un canvi profund en les receptes de la crisi". En concret, i pel que fa a llista del PSC, López ha reiterat que el partit escollís en primàries una candidatura que aposta per "la renovació, energia nova, saba nova però amb experiència i solvència". López s'ha fet fotografies oficials de candidatura al costat d'altres membres de la llista, com la número 2 de la llista, Esther Niubó, al Mies van der Rohe, de Barcelona.

stats