Política 14/10/2013

El líder de les joventuts del PSC diu que el "feixisme és feixisme vingui d'on vingui"

Javi López deplora "l'enrenou" generat al voltant de l'autoria de l'atac a la seu socialista de les Corts

Sara González
1 min
El primer secretari de les JSC, Javi López, i la secretària de Política Europea del PSC, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl líder de les joventuts del PSC, Javi López, ha relatat que l'agressió que es va produir la matinada de dissabte a diumenge a la seu socialista de les Corts va ser perpetrada per tres persones "amb estètica 'skin'" que van cridar "proclames independentistes" com ara "Fora de Catalunya, aneu a la vostra estimada Espanya!" o "Xarnegos de merda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El feixisme és feixisme vingui d'on vingui", ha insistit López, que ha afegit que sense "ànim de condemnar cap ideologia" es tracta d'uns fets que no poden quedar impunes. El dirigent socialista ha lamentat "l'enrenou que hi ha hagut a l'entorn de l'autoria" dels fets, com si algú "hi guanyés alguna cosa".

López ha relatat que l'atac es va produir cap a dos quarts de tres de la matinada, quan una dotzena de membres de l'agrupació de les Corts recollien el material utilitzat en un concert de la festa major del barri. Els agressors, ha dit, van estar durant un quart d'hora increpant membres de la JSC dins la seu i van acabar donant un cop de puny a un d'ells.

La secretària de política europea del PSC, Esther Niubó, ha explicat que Pere Navarro ja va traslladar fa dies al president de la Generalitat, Artur Mas, "l'escalada de tensió" que s'està vivint a Catalunya. Els socialistes asseguren que en els darrers mesos s'han incrementat "els atacs" a seus del seu partit.

stats