Publicitat
Publicitat

ELECCIONS ANDALUSES

L'Andalusia socialista allunya el pacte fiscal

Els socialistes andalusos no volen obrir de nou el meló del finançament i dificultaran un possible gest de Mariano Rajoy cap a Catalunya que perjudiqui els seus interessos

El Govern i la societat catalana saben que el pacte fiscal no és una empresa fàcil. Cada dia que passa, però, hi ha elements que el compliquen encara més, l'últim dels quals el més que previsible govern d'Andalusia de PSOE i IU amb José Antonio Griñán com a president. Això implica que la negociació ja no serà només a dues bandes, entre el govern central i la Generalitat, sinó que els socialistes espanyols faran servir la comunitat autònoma amb més habitants d'Espanya com a altaveu de les seves propostes. El PP no tenia ganes d'atorgar fàcilment el concert econòmic a Catalunya, però una negociació bilateral hauria estat més senzilla que obrir el meló en el marc d'un Consell de Política Fiscal i Financera amb més colors.

El PSOE andalús, segons ha confirmat a l'ARA, no té ganes de tornar a plantejar canvis en el model de finançament que podrien perjudicar els seus interessos. El nou govern autonòmic seguirà intentant cobrar les partides que els deu l'Estat però no farà concessions perquè es redueixi el dèficit fiscal català a costa seva.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT