Política 07/05/2013

Mariscal es disculpa: "Les paraules no són el meu fort, vull transmetre el meu amor a Catalunya, la seva cultura i la seva llengua"

El dissenyador se sent "molt malament" per haver comparat la manifestació de l'Onze de Setembre amb "l'època de Hitler"

Ara
2 min

BarcelonaJavier Mariscal es disculpa. En una carta a 'La Vanguardia', el dibuixant i dissenyador assegura que se sent "molt malament" per la "repercussió" de les seves declaracions a l'edició del País Valencià d''El País' en què va comparar la manifestació de l'Onze de Setembre amb "l'època de Hitler".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sóc molt maldestre amb les paraules i sempre em passa. Ja m'ha passat i suposo que em seguirà passant, encara que espero aprendre la lliçó", diu Mariscal a la carta al director. "Les paraules no són el meu fort, està vist. Les paraules sempre són traïdores, i cal tenir-hi respecte. De nen en comptes d'escriure a la mare la dibuixava".

I continua: "No vaig mesurar ni l'abast ni el contingut de les meves paraules, dites de manera informal i col·loquial, encara que no per això menys equivocades. En qualsevol cas, només volia demanar disculpes a tots aquells a qui hagi ofès i transmetre'ls als que encara no ho sàpiguen, o ho hagin posat en dubte, el meu amor a Catalunya, la seva cultura i la seva llengua, amor que he expressat en el meu treball en infinitat d'ocasions. Sóc ciutadà de Catalunya i els meus fills han estudiat a l'escola pública catalana. Encara que d'una cosa no me'n desdic, mai m'han agradat les banderes. Cap. Un petó".

"Aquell dia de les banderes que semblava l'època de Hitler?"

Les polèmiques declaracions de Mariscal es van produir en una entrevista a 'El País' quan el periodista li va preguntar on era el dia de la manifestació de l'Onze de Setembre. "Aquell dia de les banderes que semblava l'època de Hitler? Doncs ni idea, no sé ni on era. Quan veig més de deu banderes juntes ja em surten grans. M'és igual si són del Barça o de l'Espanyol, del Reial Madrid o d'on sigui. Uf... Quina mandra i quina tristesa. Són draps estampats", va respondre el dibuixant, responsable del disseny del Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

stats