12 D'OCTUBRE
Política 12/10/2013

La concentració unionista clama que "Catalunya forma part del paisatge espanyol"

30.000 persones segons l'Ajuntament de Barcelona i el col·lectiu Contrastant, 105.000 segons la delegació del govern espanyol i 160.000 segons els organitzadors, han omplert la plaça de Catalunya amb la presència dels dirigents del PP i de C's i dels ultres del Casal Tramuntana

Marc Colomer
2 min

BarcelonaLa plaça de Catalunya de Barcelona s'ha omplert aquest dissabte amb banderes espanyoles i catalanes i algunes d'europees en la concentració unionista convocada per la plataforma Som Catalunya, Somos España. Hi han assistit milers de persones –30.000 segons l'Ajuntament i el col·lectiu Contrastant, 105.000 segons la delegació del govern espanyol i 160.000 segons els organitzadors–, entre les quals la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, el seu alcalde a Badalona, Xavier García Albiol, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i membres de l'ultra Casal Tramuntana, que han irromput amb una pancarta amb el lema 'L'Espanya catalana en lluita per la terra' i un globus amb forma de zepelí on hi deia 'Resistim el separatisme'. Tot i això, aquesta vegada no hi ha hagut banderes preconstitucionals ni feixistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'eufòria dels concentrats s'ha desfermat quan ha sonat l'himne espanyol –no ho ha fet 'Els segadors'– i quan han llegit el manifest bilingüe dos medallistes, l'atleta Jesús Ángel García Bragado i el pilot de 'skeleton' Ander Mirambell. En ell, han apel·lat a la identitat espanyola i han destacat que havia sigut una "jornada cívica plena d'emocions compartides", una "celebració democràtica, cívica i popular". "Catalunya forma part del paisatge espanyol", han cridat els esportistes, que han defensat que "tots ens sentim catalans i espanyols". "Espanya necessita Catalunya i Catalunya necessita Espanya", han insistit, i han recordat que "Catalunya és terra d'avantguarda i solidària".

En un discurs carregat de crides a la identitat espanyola, els esportistes han reclamat que "Espanya ha d'estimar i respectar Catalunya i Catalunya ha de valorar la pluralitat". "Som aquí a Catalunya per dir ben fort que estem orgullosos de ser espanyols", han reblat. La concentració ha durat tan sols tres quarts d'hora, i a partir de llavors la plaça de Catalunya s'ha començat a buidar.

stats