PROCÉS DE PAU D'EUSKADI
Política 02/12/2011

Eguiguren enutja de nou el PSOE després d'assegurar que el govern manté converses amb ETA

"No és cert i en aquest tema el senyor Eguiguren no sap de què parla", li ha respost el portaveu del govern espanyol, José Blanco

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEl president del PSE, Jesús Eguiguren, torna a ser protagonista d'una nova polèmica. El dirigent socialista ha expressat la seva convicció que el govern espanyol i ETA mantenen contactes "des de fa temps" i que la declaració de la conferència internacional sobre el terrorisme celebrada a Sant Sebastià va ser consensuada entre l'esquerra abertzale i l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. "No és cert i en aquest tema el senyor Eguiguren no sap de què parla", li ha respost el portaveu del governe espanyol, José Blanco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Eguiguren, que afirma que les converses "estan en marxa des de fa temps", ha recordat en una entrevista a Euskadi Irratia que la declaració d'Aiete instava el govern espanyol a parlar amb ETA, una prova, segons ell, que el text va ser acordat "entre l'executiu i l'esquerra abertzale". "Al govern no li consta cap tipus de contacte ni negociació", ha etzibat Blanco.

El dirigent socialista basc ja va ser objecte de crítiques quan el passat mes d'octubre va assegurar en una entrevista a un diari que el seu partit hauria d'haver-se implicat més en el procés de pau d'Euskadi i que el "lehendakari hauria d'haver-se cremat per la pau".

Eguiguren també ha anunciat que té previst visitar aviat el líder de l'antiga Batasuna, Arnaldo Otegi, però que prefereix que no ho sàpiga ningú perquè probablement el seu partit "no li donarà permís" per fer-ho.

stats