POLÍTICA ANTITERRORISTA
Política 01/08/2012

Traslladen al País Basc un segrestador d'Ortega Lara malalt de càncer

L'activista d'ETA Jesús María Uribechevarria Bolinaga es desplaça de Lleó a Àlaba perquè el tractin els mateixos metges que ho van fer entre el 2005 i el 2009

Efe
1 min

MadridLa Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha acordat avui traslladar a un centre hospitalari del País Basc l'etarra Jesús María Uribechevarria Bolinaga, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara, per ser tractat d'un càncer. Segons ha informat Institucions Penitenciàries en un comunicat, el pres etarra serà traslladat "per malaltia" des de l'hospital de referència del centre penitenciari de Lleó, on es trobava ingressat fins ara, a un centre sanitari de referència de la presó de Zaballa, a Àlaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta decisió de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries es deu al fet que la malaltia que pateix l'intern fa aconsellable que sigui tractat pel mateix equip de facultatius que el va atendre d'una patologia similar el juny del 2005. Aleshores, la malaltia va fer que Uribechevarria Bolinaga romangués a la presó de Nanclares de Oca des del maig del 2005 fins al novembre del 2009. Segons Etxerat, el col·lectiu de familiars de presos d'ETA, Uribechevarria pateix un greu càncer amb metàstasi.

L'Audiència Nacional va condemnar el juny del 1998 a 32 anys de presó cadascun dels quatre membres d'ETA, entre ells, Uribechevarria Bolinaga, que van tenir segrestat el funcionari de presons José Antonio Ortega Lara durant 532 dies.

stats