POLÍTICA
Política 26/01/2011

Jiménez Villarejo diu que el codi ètic dels Mossos "no tindrà marxa enrere"

L'exfiscal també considera "impensable i gravíssim" que la funció pública del cos policial català es reguli segons el criteri dels sindicats

Redacció
1 min

BarcelonaL'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, fins ahir membre del comitè d'ètica dels Mossos –va dimitir juntament amb Merche García Aran per discrepàncies amb el nou conseller d'Interior, Felip Puig–, ha assegurat aquest matí a COMRàdio que no serà possible derogar el codi ètic del cos de policia català promogut per l'anterior conseller, Joan Saura. "És un pas irreversible malgrat que hagi estat derogat", ha afirmat Villarejo. A més, ha qualificat l'eliminació del document com un "retrocés i menyspreu" als drets de la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exfiscal també considera "impensable i gravíssim" que la funció pública dels Mossos es reguli segons el criteri dels sindicats –que estaven en contra del codi ètic–, i assegura que la situació actual és el resultat de la "debilitat" del Govern davant els "sectors més corporativistes i conservadors dels sindicats policials".

stats