POLÍTICA
Política 01/02/2011

Boada sobre el PSC i ERC i els 80km/h: "Les rates salten del vaixell"

Acusa "d'irresponsable" el conseller d'Interior, Felip Puig, per eliminar la limitació dels 80 km/h a dos terços de les vies d'accés a Barcelona on s'havia aplicat. Alerta que la derogació de la mesura tindrà "conseqüències", com ara contaminació i accidents

Redacció
2 min
El cap de llista d'ICV, Joan Boada, ha comparegut per fer balanç de la campanya electoral.

BarcelonaL'exsecretari general d'Interior, Joan Boada, ha considerat que és una "irresponsabilitat gravíssima" que el Govern hagi eliminat la limitació dels 80km/h a dos terços de les vies on s'aplicava. Ha afirmat que, si bé el número d'accidents va augmentar el 2010, no van augmentar els accidents mortals, cosa que, segons ell, demostra que la mesura ha servit perquè la sinistralitat sigui menys greu que sense la limitació de velocitat. "Eliminar-ho sense fer res alternatiu és gravíssim i trobarem conseqüències que s'hauran de lamentar", ha pronosticat Boada, que també ha avisat que si incrementa la contaminació el Govern haurà de pagar una sanció a la UE, que és qui ha imposat els límits d'emissions contaminants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Boada ha acusat Puig de ser "la única persona al món que no relaciona augment de la velocitat amb accidents". Ha constatat que si bé el tripartit va aplicar la mesura obeint a estudis tècnics, el Govern de CiU no n'ha presentat cap que avali la derogació. Per tot plegat, ha afirmat que ICV-EUiA demanarà la compareixença parlamentària de Felip Puig i Lluís Recoder.

PSC, ERC i les "rates"

En declaracions a Rac1, Boada ha exhibit ressentiment amb els seus antics socis de Govern, que s'han mostrat oberts a les modificacions en els 80km/h. "Les rates també salten del vaixell", ha etzibat l'exsecretari general d'Interior, ara diputat d'ICV-EUiA. De fet, la mesura ja va portar malestar al tripartit, per les reserves d'ERC, però sobretot del PSC.

D'altra banda, també ha pronosticat que el codi ètic dels mossos que farà Felip Puig no variarà massa del que va aprovar Joan Saura i va derogar la setmana passada Interior.

Boada ha defensat la seva gestió i la de Joan Saura al capdavant del departament d'Interior. Després d'assegurar que la passada legislatura ha estat la millor "pel que fa al sou, la seguretat i les condicions laborals de Mossos i bombers", Boada ha afegit que la polèmica generada per l'ús del kubotan per part dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra va ser "excessiva" i que tant ell com Joan Saura sempre van procurar que "els Mossos sempre anessin el millor equipats possible".

stats