Política 17/02/2012

Gallego: "No farem una vaga general fins que no esgotem totes les vies de pressió"

El secretari general de CCOO de Catalunya ha explicat en una entrevista a TV3 que l'objectiu de la manifestació d'aquest diumenge és que es canviï o es retiri la reforma laboral que ha decretat el govern de Rajoy

Ara
2 min

BarcelonaJoan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, ha remarcat aquest divendres en una entrevista a 'Els matins', a TV3, que només convocaran la vaga general quan hagin esgotat totes les vies per aconseguir que es "canviï o es retiri la reforma laboral". Des del seu punt de vista, és una reforma laboral que només crearà "treballadors poc estables i sense ganes d'implicar-se en les tasques laborals" de les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa la vaga de quatre dies dels treballadors de TMB durant el Mobile World Congress, Gallego no s'ha volgut posicionar ni a favor ni en contra, però ha remarcat que "són els treballadors, els qui hauran de valorar si amb aquesta vaga podran aconseguir els seus objectius". Creu que tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya "han estan aplicant sistemes totalitaris en les relacions laborals", cosa que impossibilita qualsevol tipus de negociació.

Acomiadaments per la reforma laboral

El secretari general de CCOO de Catalunya ha remarcat que té "la sensació que moltes empreses s'han esperat a la reforma laboral per poder acomiadar" en relació amb els ERO que van presentar Panrico i Piaggio. Creu que els sectors empresarials estan rebaixant les condicions laborals, "que tants anys han costat d'aconseguir", sense gairebé dret a negociació.

Contractes de flexibilitat

Gallego ha subratllat la importància d'aplicar a les empreses en crisi contractes de flexibilitat per agilitzar negociacions i mantenir els llocs de treball que estan en perill. Creu que "les empreses han d'exposar sobre la taula tota la informació i tots els projectes", i a partir d'aquestes propostes, arribar a acords amb els treballadors.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats