Política 25/09/2012

Joan Carles I explica "la realitat espanyola" al 'New York Times' en privat

El monarca fa contactes a nivell internacional per explicar la crisi i la "situació política i social" de l'Estat i per vendre la "marca Espanya"

Efe
1 min
Joan Carles I a Nova York aquest dilluns, en un acte organitzat per Bill Clinton / MIGUEL RAMJIL / EFE

Nova YorkEl rei espanyol va explicar aquest dilluns al consell editorial del diari 'The New York Times' la situació "real" de l'economia espanyola, a qui va traslladar el missatge de confiança que l'estat espanyol "sortirà endavant" de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El monarca es va reunir durant una hora i mitja amb la plana major del diari novaiorquès, encapçalada pel president del grup editorial, Arthur Sulzberger, i la seva directora, Jill Abramson, segons ha confirmat a Efe un portaveu de la casa reial. Acompanyat pel ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i pel cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, Joan Carles I va exposar al consell editorial del diari "la realitat espanyola, i la situació econòmica, política i social del país".

Contactes internacionals per vendre la "marca Espanya"

El portaveu de la Zarzuela ha emmarcat la trobada en els contactes que està mantenint el rei per promoure la "marca Espanya" durant la seva visita a Nova York, on es va traslladar per participar com a convidat en la vuitena edició de la iniciativa Global Clinton.

El rei Joan Carles es va entrevistar diumenge amb l'expresident dels EUA Bill Clinton durant gairebé una hora, ocasió en què van abordar la situació econòmica a Espanya i la Unió Europea, així com l'últim brot de violència en el món àrab i les pròximes eleccions als EUA al novembre. Aquest dimarts, el monarca es reunirà amb el rei Abdal·lah de Jordània, posteriorment assistirà a la recepció de Clinton als participants en el fòrum esmentat i, a la nit, tornarà a l'Estat.

stats