Política 18/07/2012

Joan Carles I: "Amb l'operació que em van fer, un altre estaria de baixa, però jo haig de pencar"

El monarca espanyol s'endú un grup de periodistes en un avió de la força aèria espanyola al viatge que fa a Rússia amb un grup d'empresaris

Efe
2 min
El rei Joan Carles I, amb els ministres García-Margallo i José Manuel Soria, el cap de la Casa del Rei (Rafael Spottorno, al fons a l'esquerra), i els empresaris Juan Miguel Villar Mir (primer pla, esquerra) i José Lladó (primer pla, dreta) / EFE

MoscouEl rei d'Espanya ha assenyalat avui que, després d'una intervenció quirúrgica com la que li van fer a l'abril, "qualsevol altra persona encara estaria de baixa. Però jo haig de pencar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Carles I ha fet aquest comentari en una conversa informal amb periodistes a l'avió de la força aèria espanyola en què s'ha traslladat a Moscou juntament amb una delegació d'empresaris.

El monarca, que va ser operat en dues ocasions a l'abril del maluc dret per la caiguda a Botswana, ha al·ludit a la seva activitat diària per insistir que ell ha d'estar treballant quan qualsevol altra persona que hagués estat sotmesa a aquestes intervencions encara estaria de baixa.

Joan Carles s'ha referit a l'objectiu del seu viatge a Moscou per afavorir la tasca de les empreses espanyoles, però ha posat èmfasi en el fet que el que han de fer aquestes empreses és obrir oficines a l'exterior per tancar contractes.

Pel rei, la solució de les empreses espanyoles passa per "exportar, exportar i exportar", i ha posat com a exemple el cas de Navantia a Austràlia, ja que aquest país ha encarregat dues fragates després d'haver vist evolucionar sobre el terreny aquest tipus de vaixells.

Joan Carles també ha fet referència al fet que després de molts anys hagi viatjat amb ell, a l'avió de la força aèria espanyola, un grup de periodistes, i ha comentat que ja tenia ganes que això passés.

En el seu viatge a Moscou, el rei té previst exposar al president rus, Vladímir Putin, l'interès espanyol de participar en els ambiciosos plans d'infraestructures i transport, en especial, la construcció de la línia d'alta velocitat Moscou-Sant Petersburg.

Joan Carles I, que ha viatjat acompanyat del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, rebrà de mans de Putin el Premi Estatal de Rússia pel seu paper en la transició espanyola a favor de la reconciliació.

stats