Política 17/07/2012

El rei Joan Carles i el príncep es retallen el sou un 7%

Segons ha fet públic la Casa del Rei, el monarca espanyol ha decidit rebaixar en el mateix percentatge les despeses de representació assignades a la resta de la família reial

Efe
1 min
SUPORT MUTU El govern de Rajoy té ara l'aval del monarca, que necessita refer la seva imatge pública.

MadridEl rei Joan Carles ha decidit retallar un 7,1% el seu sou brut i el del seu fill i hereu de la Corona espanyola, el príncep Felip, en la línia de les retallades aplicades als membres del govern espanyol, segons han informat fonts de la Casa del Rei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el monarca espanyol ha decidit rebaixar en el mateix percentatge les despeses de representació assignades a la resta de la família reial.

La retallada del 7,1% suposa una rebaixa de 20.910 euros en el sou brut del rei Joan Carles i de 10.455 euros en el cas del príncep Felip. Pel que fa a la rebaixa de les despeses de representació, el pressupost es veurà reduït en 22.365 euros.

El cap de la Casa del Rei, un càrrec que té un rang equivalent al d'un ministre, experimentarà una retallada en la mateixa quantia.

A la resta d'alts càrrecs i funcionaris de la institució se'ls aplicarà la supressió de la paga de Nadal acordada pel govern espanyol per als funcionaris de l'administració de l'Estat.

L'estalvi que s'aconseguirà amb aquestes mesures se situa entre 90.000 i 100.000 euros, que seran reintegrats al Tresor públic espanyol, segons han assenyalat les fonts.

stats