Publicitat
Publicitat

La reina Sofia visita Joan Carles a l'hospital, on es recupera de l'operació de maluc

L'últim comunicat de la casa reial assenyala que la recuperació del monarca espanyol, operat d'urgència aquest dissabte, segueix una evolució "molt positiva". El cap d'estat, que ja ha recuperat pràcticament tota la mobilitat, podria rebre l'alta mèdica aquest dimarts

La reina Sofia ha visitat aquest dilluns e l seu marit, el rei Joan Carles I, a l'Hospital USP San José de Madrid , on el monarca espanyol es recupera de la intervenció quirúrgica d 'urgència que li van practicar el dissabte al maluc dret.

" Mare meva , quin fred " , ha exclamat la reina quan ha sortit del cotxe a l'entrada principal de l'hospital , abans de saludar els periodistes i entrar a l'interior del centre hospitalari .

La reina ha anat a l'hospital on està ingressat Joan Carles I tot just arribar a Madrid , en un vol regular des de Grècia , on ha passat uns dies amb la família per celebrar la Pasqua Ortodoxa .

Segons ha informat la casa reial en l'últim comunicat d'aquest migdia, el rei presenta una evolució "molt positiva", "s'aixeca i s'asseu amb autonomia", a més de caminar, i la seva mobilitat "és pràcticament completa i natural". El comunicat s'ha emès després que el director del centre hospitalari, Javier de Joz, hagi fet públic l'estat de salut del monarca espanyol. No es descarta que Joan Carles I pugui rebre l'alta demà mateix, si la seva recuperació segueix el mateix ritme satisfactori.

El monarca espanyol va ser operat d'urgència aquest dissabte, després que es fracturés un maluc en entrebancar-se amb un esglaó mentre es trobava de cacera a Botswana.

Segons el comunicat mèdic, firmat pel doctor Villamor –que va dirigir la intervenció quirúrgica– i el cap del servei mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros, el monarca espanyol "segueix amb el programa de recuperació intensiva" i "la fisioteràpia evoluciona satisfactòriament".

El següent comunicat mèdic s'emetrà en les pròximes 24 hores.

RE

Més continguts de